Črevesno razstrupljanje

Naše črevesje je po čustveno pretreseni zimi pregreto. Gre za naš najstarejši organ, v katerem se dogaja presnova, ki pa je zaradi poraščenosti z glivami in bakterijami lahko motena. Celične stene niso prepustne, izmenjava snovi je motena, sodoben način življenja pa je prinesel tudi vrsto vnetnih procesov, med drugim tudi debelost. Kako si lahko pri tem pomagamo? Priporočljivo se je lotiti temeljitega čiščenja vsaj za teden dni. Informacije so povzete predvsem po predavanju naturopatinje Erike Brajnik.

1. Žvrkljanje olj: lahko je sončnično, kokosovo, sezamovo, odvisno od našega morfološkega tipa. Olje žvrkljamo 5-10 minut, ga izpljunemo, nato si s slano vodo speremo usta in če je potrebno, operemo zobe. Žvrkljanje olja zelo dobro pripomore k ustni higieni in lepi koži brez gubic.

2. Zjutraj je naše telo najbolj zakisano, zato si pripravimo bazični prašek ali bazične tablete.

3. Za zajtrk si pripravimo proseno kašo s sezamom in lanom z zelo veliko vode. Bolj zmrzljivi kaši lahko dodate cimet in klinčke. Ker mora biti zajtrk sladek, si na kaši lahko privoščimo žličko medu. Ob zajtrku lahko pripravimo rastlinski jogurt z dvema ali tremi kapsulami probiotikov, od sadja pa si privoščimo kakšen kivi. Vse za zajtrk lahko pripravimo že prejšnji večer.

4. Po zajtrku zaužijemo olje Omega 3, ki celi stene črevesja.

5. Čez dan spijemo vsaj pol litra donata, priporočljiv je tudi kolmežev čaj, ki krepi in čisti, metin čaj pa nas bo osvežil in pomagal uravnavati pH črevesja.

6. Tekom dneva si tisti, ki nimate težav z nizkim krvnim pritiskom, lahko privoščite sok rdeče pese.

7. Za kosilo izberemo med brezglutenskimi žiti, kot so proso, kvinoja, riž ali tudi ječmen (redči kri). Od beljakovin izberemo negojene ribe in jajca. Solata naj bo sezonska, zabeljena z limono in oljčnim oljem, lahko pa ji dodamo nekaj kuhanih stročnic.

8. V popoldanskem času pomagajmo ledvičkam s slano limonado, lahko pijemo tudi ajdov čaj, da bomo lažje vzdržali željo po sladkem.

9. Za večerjo je priporočljiva kurja juha z dodatkom korenja, zelene in peteršilja.

10. Pred spanjem vzamemo sveže narezan česen z vodo in bazični prašek.

11. Enkrat tedensko si privoščimo klistir s česnom in probiotiki. Dobro nam bo dela  savna, pripravimo pa si lahko tudi kad s sodo bikarbono.

12. Pazimo, da spimo vsaj 8 ur.

13. Frekvence, ki pomagajo pri razstrupljanju črevesja in ostalih notranjih organov so naslednje: 50, 490, 1.520, 9.850, 85.250, 405.500, 532.500, 637.500, 721.620, 852.090 [Hz] (ETDFL)

14. Po Tradicionalni kitajski medicini je meridian tankega črevesja – frekvenca 316 Hz povezan s srčnim meridianom – frekvenca 289 Hz, meridian debelega črevesja – frekvenca 4.230 Hz pa s pljučnim meridianom – frekvenca 2.287 Hz. Vse navedene frekvence lahko vstavite v aparat Zapper-Pro, več informacij o meridianih pa najdete tukaj: https://zapper-pro.si/frekvence-meridianov/

Share:

Author: marcus