Schumannova resonanca

Schumannova resonanca je utrip Zemljinega srca

Udari strele po vsem svetu povzročajo naravno frekvenco Zemljine atmosferske energije 7,83 Hz, kar je sicer izračunana matematična idealna frekvenca. Le-ta niha za okoli pol Hz, kar je posledica naravnih pojavov kot je Sončeva aktivnost, Lunini cikli, lokalne nevihte…

Nemški znanstvenik Winfried Otto Schumann (1888–1974) je leta 1952 matematično izračunal frekvenco naravne Zemljine atmosferske aktivnosti. Gre za naravni kondenzator, ki ga s svojimi lastnostmi in dimenzijami tvorita Zemlja in spodnja plast ionosfere. Vsaj tisoč hkratnih razelektritev strel po vsem svetu ves čas aktivno ustvarja električno napetost med Zemljo in ionosfero. Kot posledica se pojavi naravni elektromagnetni val Schumannove resonance 7,83 Hz, ki predstavlja Zemljino atmosfersko značilnost in ustvarja za življenje ugodno biosfero že od davnih časov. Ista frekvenca pa predstavlja tudi alfa valovanje človekovih možganov v sproščeni in ustvarjalni budnosti.

Ljudje smo naravna bitja, ki za normalno delovanje potrebujemo Schumannovo resonanco oziroma bivanje v naravi. Brez nje ne bi bilo življenja. Vsi procesi v telesu, kot so dihanje, prebava, delovanje jeter, pljuč, srca, ledvic in celo procesi razmišljanja potekajo s presnovo naravne energije. Na Zemlji je ogromno s strani človeka ustvarjene tehnologije. Elektromagnetni smog resno vpliva na nas in preglasi naravno Zemljino frekvenco. Danes smo tako v delovnem kot domačem okolju pod vplivom elektromagnetnega valovanja, ki ga oddajajo mobilni telefoni, računalniki, vse brezžične naprave in nenazadnje električne napeljave, daljnovodi in radijske frekvence.

Schumannova resonanca 7,83 Hz je tesno povezana z našim počutjem in telesnim odzivanjem. V primeru zmanjšane moči Schumannove resonance, ki jo preglasijo ostale frekvence, se lahko poveča število srčnih infarktov, pojavi se tesnoba, depresija, miselni in čustveni nemir, živčna napetost v odnosih, stresne okoliščine, zaradi zmanjšane odzivnosti pa se lahko poveča tudi nagnjenje k nezgodam in kriminalu.

Učinki Schumannove resonance

Schumannova resonanca energijsko in biološko podpira življenjske sisteme in varuje pred posledicami geopatogenega sevanja, elektrosmoga in vodnih tokov.

Schumannova resonanca uravnoveša telo in poskuša izboljšati kakovost zdravja na osnovni ravni. Raziskave kažejo, da zagotavlja naslednje prednosti:

 • Močnejše kosti
 • Optimalna raven endorfinov in lajšanje bolečin
 • Boljši spanec in izločanje HGH (človeškega rastnega hormona)
 • Več energije
 • Boljša oksigenacija in cirkulacija
 • Izboljšana imunska odpornost
 • Sprostitev & zmanjšanje stresa
 • Regeneracija živcev in tkiv
 • Povečana umska zbranost in izboljšan spomin
 • Zmanjšanje kroničnih bolečin v sklepih, hrbtenici
 • Zmanjšanje kroničnih bolečin pri migrenah
 • Pospešitev kapilarne prekrvavitve, zaradi česar celotno telo dobi več hranil in kisika

Gre za aktivacijo lastnega naravnega električnega naboja v telesnih celicah nasploh, posledica česar je tudi hitrejše in trdnejše celjenje zlomljenih ali kako drugače poškodovanih kosti.

Naše telo bi to frekvenco običajno dobilo iz naravnih frekvenčnih virov iz same Zemlje. Z današnjo sodobno tehnologijo pa imamo še veliko drugih virov različnih frekvenc, ki lahko “preglasijo” naravno Zemljino frekvenco. Cilj uporabe Schumannove resonance je torej dopolniti in okrepiti naravne vire.

Brez naravnega ali dodatnega vira zemeljske frekvence se naše telo lahko hitro utrudi, še huje pa je, če se nam poslabša zdravje. To so pokazale tudi raziskave v izoliranih poskusih pod Zemljo, kamor Schumannova resonanca ne seže, o tem pa so poročali tudi astronavti po tem, ko so se vrnili iz vesolja. Mnogo jih je namreč hitro zbolelo po izgubi življenjske moči. Ko je NASA v vesoljska plovila vgradila generatorje frekvence Schumannove resonance, je bila razlika očitna.

Schumannovo resonanco in ostale Solfegio frekvence lahko uporabljamo tudi za aparatom Zapper-Pro.