Po veselem decembru…

Prehrana v zimskem času

Bilo bi prav, da se že v predbožičnem času odpovemo predelanemu sladkorju in vsem njegovim oblikam nizkokakovostnih pšeničnih izdelkov ter alkoholu.  Tudi  kofeinska poživila in sladila niso ravno najboljša izbira. Mlečni izdelki, ravno tako razhudniki, ne pripomorejo k ohranjanju toplote v telesu. Pa vendar smo samo ljudje in vse je prav, dokler je prav.

Zato si lahko v tem zimskem času pomagamo tudi s hrano, ki podpira naše organe in nas greje. Prehranjevanje skladno s krono dieto je odlična izbira. Pri tem je pomembno pravilno kombiniranje hrane ob pravem času.

Pri prehrani izbirajmo med žiti brez glutena, izjemoma morda le nekaj pire in kamuta.

Sadje jejmo v jutranjem času: jabolka, hruške, datlji, kivi, drobničevje, avokado.

Stran z umetnimi sladili.

Semena: lan, sezam, pinjole, sveže mlet mak, bučnice.

Ne pozabimo na stročnice.

Zelenjava naj bo zimsko-sezonska, predvsem temnolistna.

Za zdrave so primerni domači izdelki brez aditivov in – če se le da – ekološki: meso, klobase, jajca, kuhano maslo (ghee), mast, hladno stiskana olja. Šibkejši naj se raje držijo rastlinskih beljakovin ter manj živalskih maščob. Sicer pa se maščobe v zimskem času lažje presnavljajo.

Zdravilna kurja juha pride v poštev takorekoč vsak dan.

Od rib je priporočljivo uživati skušo in polenovko.

Ne pozabite na veliko tekočine, predvsem v obliki čajev: kopriva, zlata rozga, vedno zeleni gornik. Preslico lahko uporabite na več različnih načinov. Zelo pomembna je tudi sol.

Seveda ne smemo pozabiti na kvalitetne probiotike, takšne, ki pridejo nedotaknjeni do tankega črevesja. Uživajmo surove kalčke, iz katerih dobimo encime. Od začimb uporabljajmo cimet, klinčke, ingver, hren in česen. Česen naj bo svež, saj ima kot tak najboljši učinek. Kot dodatek so priporočljivi B vitamini (B6) in antioksidanti (A, C, E + selen), pa tudi olje origana.

Za ta zimski čas je pomembno, da se naspimo in okrepimo.

Za podporo našemu telesu uporabljajmo frekvence z aparatom Zapper-Pro in F-Gen

 

Uporaba F-Gena za podpora preko noči:

  • V času ledvic (zimski čas) preko noči nastavimo prvo solfeggio frekvenco 396 Hz, ki odgovarja prvi čakri
  • Schumannova resonanca 7,83 Hz, ki jo lahko uporabljamo tudi čez dan v dnevnih prostorih
  • Pri telesni izgorelosti nastavimo tretjo solfeggio frekvenco 528 Hz, ki odgovarja sončnemu pletežu

Uporaba S-zappa preko Zapperja-Pro

  • Energiziranje vode s celotno lestvico solfeggio frekvenc

Uporaba Zapperja-Pro:

  • Razstrupljanje, detox (jetra, ledvice, limfa, črevesje, pljuča) 50, 490, 1.520, 9.850, 85.250, 405.500, 532.500, 637.500, 721.620, 852.090 [Hz] – z razstrupljanjem sicer lahko še nekoliko počakamo – približno do konca februarja
  • Bolezni Ledvic 120, 680, 850, 7.500, 12.070, 27.500, 97.500, 275.620, 523.010, 687.450 [Hz]
  • Uporaba frekvence za spodbujanje pretoka energije po meridianu ledvic*

*Ledvični meridian

LEDVICE 383,7 Hz (od 17. do 19. ure)

Ledvice začnejo shranjevati esenco. Ta čas ni primeren za preveč gibanja ali veliko vode.

V tradicionalni kitajski medicini so ledvice med najpomembnejšimi organi. Ta organ vključuje nadledvične žleze in moške ter ženske spolne organe. Ledvice so znane kot “minister za moč” in tudi “koren življenja”. Njihova naloga je shranjevanje prenatalne energije, pa tudi esencialne življenjske energije. Ledvice delujejo pri uravnavanju možganov in imajo pomembno vlogo pri oblikovanju spominov in racionalnega razmišljanja.

Neravnovesje v ledvicah lahko povzroči impotenco ali imunsko pomanjkljivost. Lahko vodi tudi do slabega spomina ali nezmožnosti jasnega razmišljanja. Diagnozo neravnovesja ledvičnega meridiana se opravi s pregledom oči in sluha. Bolečine v hrbtu in kratkotrajna zmožnost pozornosti so tudi lahko pokazatelji neravnovesja meridiana ledvic.

Ledvični meridian se začne na podplatu stopala in teče vzdolž notranjega roba, preden zavije okoli gležnja. Vzpne se po notranjem delu noge in teče po osrednjem trupu, preden se konča na notranji strani ključnice.

Opomba: v Zapper-Pro vpišemo frekvenco 384 Hz.

Share:

Author: marcus